internacionalització

Voice for jazz musicians in Europe / Veu per a músics de jazz a Europa

L’AMJM es membre fundador de la Voice for Jazz Musicians in Europe.

La VJME és una associació europea sense ànim de lucre que té com a objectiu estimular l’intercanvi de bones pràctiques i estudis de casos d’èxit dins d’escenes específiques del jazz europeu. Fundada el 2020 per diverses associacions europees i sindicats de músics, la “Voice for Jazz Musicians in Europe” (VJME) es basa en la col·laboració transnacional per promoure experiències interculturals creatives mitjançant l’aprenentatge cultural.

La VJME te com a missió augmentar la conscienciació i les oportunitats dels músics de jazz d’Europa mitjançant recursos compartits, recopilacions de dades, xarxes, defensa i projectes.

Després de dos anys de participar en diversos esdeveniments europeus relacionats amb el jazz, el març de 2023, el VJME es va constituir formalment a la fira Jazzahead de 2023.

Presidenta : Fleurine Verloop (President de BiMpro, Països Baixos).

Vicepresident : Dr Pedro Cravinho (Vicepresident Portuguese Jazz Network, Portugal).

Secretari : Erwan Vernay (delegat en cap de Grands Formats, França).

Te la seu a Paris, a les oficines de l’associació “Grands Formats”.  Estem a xarxes, tant a facebook com a Instagram.

Projecte 2024: Activism, Diversity & Education

Durant el 2024 el projecte de VJME parlarà de la diversitat de la població d’educació superior de jazz i música improvisada en alguns països europeus. Les nostres dades revelen que els estudiants de grau i postgrau de jazz i música improvisada a Europa difereixen d’un país a un altre i que encara hem d’aprendre molt els uns dels altres. Sobretot, s’ha de parar més atenció al talent dels països veïns. La recollida de dades s’ha fet a través d’una enquesta per tenir detalls de l’alumnat actual de les Escoles Superiors de moderna i jazz d’Europa. A l’enquesta es posa èmfasi en temes relacionats amb la paritat, tant d’alumnes com de professors, amb xifres generals d’alumnat, i amb la procedència dels mateixos. 

Els resultats de la enquesta es presentaran el 12 d’abril 2024, 14:00 – 14:45 GMT a la Conference Room del Jazzahead 2024 a Bremen.​