PLAM - Plataforma Estatal por la Música

facebook icon twitter icon

Contacta´ns

93 268 47 36

amjm@amjm.org

Programació 28é Hora del Jazz - Memorial Tete Montoliu 2018

 

 

DIUMENGE DIA 9 DE SETEMBRE                                                 

         

 CASTELL DE MONTBUI, BIGUES I RIELLS 


PLAÇA DE LA VILA DE GRÀCIA, BARCELONA

12h - Magalí Sare & Andreu Zaragoza 

Magalí Sare, veu, percussió

 Andreu Zaragoza, guitarres

El guitarrista Andreu Zaragoza i la cantant i flautista Magalí Sare es troben en aquest duet que es nodreix del repertori de l’american songbook, de temes propis de tots dos músics i també de la música popular brasilera. La guitarra elèctrica i acústica es fusionen amb la talentosa veu de Magalí Sare, amb pinzellades de percussió i amb l’ús de loops que fan d’aquest duet una caixa de sorpreses. Des de cançons intimistes a repertori més intens tot passat pel sedàs i la visió d’aquest dos experimentats musics.

www.andreuzaragoza.com

  

17h - Carme Canela & Joan Monné

Carme Canela, veu
Joan Monné, piano 

Carme Canela i Joan Monné comparteixen projectes des de fa molts anys. Les seves carreres en el món del jazz han transcorregut paral·lelament des de la participació de Canela com a artista convidada en el primer disc del Joan Monné Trio, "Son Song", l'any 1995. El pas posterior seria la formació del quartet amb el qual van gravar "Introducing Carme Canela & Trio", "Iris" i "Granito de sal".

Al llarg d'aquests anys, els concerts amb el quartet s'han vist alternats amb actuacions en format més íntim, només a piano i veu. Per tant, només era qüestió de temps que els dos artistes apostessin per gravar un disc a duet. I per fer-ho han decidit treballar un repertori assentat en un dels terrenys on se senten més còmodes i on expressen millor la seva sensibilitat: les balades.

Així doncs, en el seu primer projecte en aquesta mínima formació, Carme Canela i Joan Monné Duet ens presenten un grapat de standards del songbook americà, amb clàssics de George Gershwin o Cole Porter, però també amb composicions de Thelonious Monk o Duke Ellington, sota el criteri estètic de triar cançons que els commoguin, que els emocionin, que els facin vibrar i que els permetin transmetre aquesta emoció a qui els escolti.

www.canelamonneduet.webs.com

 18h - Lucía i Horacio Fumero Duo

Lucía Fumero, piano i veu
Horacio Fumero, contrabaix

“A l’àmbit de l’art no es té en compte, per sort, la edat, tampoc el sexe ni la raça, ni els lligams familiars. A l’escenari els músics només som com un amplificador d’una cosa que passa a través nostre, i el nostre èxit més gran consisteix en interferir el mínim possible entre aquesta cosa i el públic.”

www.horaciofumero.com

 

DISSABTE 15 DE SETEMBRE

 

 

DIUMENGE 16 DE SETEMBRE

AUDITORI DEL VINSEUM Museu de les Cultures del Vi  Vilafranca del Penedès

Entrada anticipada: 10€ Taquilla: 12€

 

PLAÇA DE LA VILA DE GRÀCIA, BARCELONA

20.30h -  Geni Barry Quartet featuring Guillermo Calliero

Geni Barry, vibràfon/glockenspiel

Jaume Vilaseca, piano

Curro Gálvez, contrabaix

Ramon Ángel Rey, bateria

Guillermo Calliero, trompeta

Aquest quintet ens ofereix un delirant i rabiós bebop/hard-bop, fent un repàs als gegants: John Coltrane, Shorter, Benny Golson, Theleonious Monk, ... juntament amb temes propis sempre dins la mateixa línia.

www.genibarry.com

 

17h - Iago Aguado Quartet

David Soler, pedal steel

David Mengual, contrabaix

Oriol Roca, bateria

Iago Aguado, guitarra

Iago Aguado Quartet és el resultat d'un procés creatiu introspectiu alimentat per les emocions i els desitjos, del qual ha sorgit un projecte musical de caràcter íntim en què la sensibilitat, l'estima i la sinceritat són els trets principals.

Les composicions originals mostren diferents llenços plens de textures, colors i ambients. En ells es dibuixen paisatges sonors en els quals delectar-se a través d'un diàleg pausat.

David Mengual, David Soler i Oriol Roca són els músics idonis que proporcionen la cohesió, la complicitat i la comprensió, aportant caràcter íntim al projecte, gràcies a la subtilesa i la musicalitat de cada un d'ells.

18h -  Vigorous

Ariel Vigo, saxo alt

Matías Míguez, baix elèctric

Salvador Toscano, bateria

Trio de música contemporània instrumental, el qual es reconeix per la seva sonoritat fresca i espontània, la qual combina elements acústics i electrònics i permet l’exploració de nous sons, a partir de l’intercanvi de funcions tímbriques i instrumentals.

Els seus temes estan composats conjuntament, a partir de la desconstrucció d’estils folklòrics i músiques del mon, amalgamades amb la fusió i el jazz. Composicions amb un toc obert, el qual afavoreix estructures d’improvisació, on cada instrument és impulsat més enllà de les seves funcions tradicionals, en la recerca d’un nivell profund d’expressió amb un alt grau d’interacció entre els seus membres i una forta connexió amb el públic.

www.vigoroustrio.wixsite.com/vigorous

 

 

 

DISSABTE 22 DE SETEMBRE

 

 

 

DIUMENGE 23 DE SETEMBRE

SUNSET JAZZ CLUB  , GIRONA

Entrada: 10€ 

 

PLAÇA DE LA VILA DE GRÀCIA, BARCELONA

22h -  The Santiago Acevedo Ensemble

Guim Garcia Balasch, saxos i clarinet

Joan Monné, piano

Vicenç Solsona, guitarres, tres cubano i coros

Ramón Ángel Rey, bateria

Marcio Ramírez, congues i percussió

Santiago Acevedo, composicions, contrabaix i coros

El contrabaixista, compositor i arranjador, Santiago Acevedo, porta els seus músics a una autèntica experiència de convivència musical. En el seu nou disc “La Travesía”, el jazz, la música afro-cubana, el folklore colombià i la cançó, dialoguen en meravellosa concordança enriquida pel seu virtuosisme individual.

The Santiago Acevedo Ensemble ens presenta un disc que sap a Sud-Amèrica i fa olor de Barcelona. Una experiència cosmopolita pròpia de la capital catalana amb cultures i sons que es fonen a cada cançó, fidel reflex de la proposta avantguardista present a cada treball de Santiago.

“La Travesía” és un disc amb estructures senzilles, amb forta pegada rítmica i molta sensibilitat per teixir emocions, aquest sextet reuneix sota el mateix sostre a pesos pesants i joves valors, esborrant sobre l’escenari les fronteres que separen tradició i modernitat.

www.santiagoacevedomusic.com

  

17h -  Sabina Witt “Les crisàlides”

Sabina Witt, veu, piano i composicions

Pau Domènech, clarinet i flauta travessera

Manel Fortià, contrabaix i percussió

L'artista presenta el seu darrer treball. Un repertori de música original inspirat en dones de la història que van des de Safo fins l'actualitat. Una mirada que busca el desmuntatge del prejudici i l’estereotip de la figura de la dona… Una aposta per donar la veu a aquelles que sovint han estat invisibilitzades, silenciades i apartades. Un recorregut on el ritme i la paraula s'entrelliguen creant un paisatge sonor molt especial, ple de suggeriments. El resultat és un joc sonor on apareixen característiques estilístiques molt diverses, on la complicitat entre els tres músics, fruit de la trajectòria compartint escenaris, els permet viatjar cap a destins inesperats.

Les crisàlides... Amazones, recluses, reines, bruixes, escriptores, joglars, trobadores, místiques, prostitutes, entre moltes altres dames, santes i pecadores...*Espectacle en  català, castellà, portuguès, anglès, hebreu, grec clàssic i italià

www.sabinawitt.com

 

18h -  U n e x p e c t e d

Sergi Sirvent, piano

Esteban “Tempe” Hernández, contrabaix

Dani Domínguez, bateria

Unexpected pot definir-se com un power trio o un trio de jazz amb alts nivells d´interacció. No és només un trio, és un grup de música. Poden estar dins de l’esfera jazzística però des de que van començar mai han renunciat a tenir una identitat sonora pròpia i personal, cosa potser més típica dels grup de rock.

Unexpected són tres grans instrumentistes, tres artistes units en un sol so, un sol impuls. La creativitat i la imprevisibilitat de Sirvent, el carisma i el saber fer de Tempe Hernández així com la energia i l´impuls inesgotable de Dani Domínguez, tot mesclat amb empatia i misteri. Perquè mai sabem que passarà. La música és un viatge inesperat que només es dóna en el moment present i això és el que vol descobrir aquesta banda cada vegada que pugen a un escenari.

Aquest 2018 es tornen a endinsar en l´enregistrament del cinquè disc de la banda, “Involucions”, prenent el nom de una de les composicions. D’alguna manera és un retorn a l´inici, ja que són composicions més simples i el so contundent de la banda s´imposa.

www.unexpectedmusik.com

   

 

DIUMENGE 23 DE SETEMBRE

   
   

CAPSA DE MÚSICA , TARRAGONA

Entrada 5€

   

20h - Eladio Reinón Jazz Quartet

Eladio Reinón, saxo tenor

Albert Bover, piano

Jordi Gaspar, contrabaix

Roger Gutiérrez, bateria

El quartet està format per intèrprets amb una extensa carrera professional i ha tocat en Festivals com el de Barcelona, València, Girona, Sant Sebastià, Copenhaguen, Århus, Belo Horizonte, La Pau, Santa Creu, Caracas, Barquisimeto i un llarg etc, així com en infinitat de clubs de jazz i sales de concert.

L'estètica musical del quartet recull influències de diverses tradicions musicals, des del flamenc i la música llatina fins a la música clàssica de principis del XX, però sempre amb el jazz com a principal referent i amb la improvisació com a element primordial.

El repertori està basat en les composicions originals d'Eladio Reinón i també inclou arranjaments de clàssics del jazz i latinjazz.

Actiu en l'escena jazzística des de principis dels 80, Eladio Reinón, ha tocat en infinitat de Festivals, sales de concert i clubs de jazz i ha gravat nombrosos discos com a acompanyant i com a líder, sent premiat en diverses ocasions com a millor solista, millor disc i millor director.

Entre els seus treballs més destacats trobem els enregistraments amb Tete Montoliu, Bebo Valdés, Jack Walrath, Idris Muhammad i germans Rossy entre d'altres.

eladioreinon.com

 

DIMARTS 25 DE SETEMBRE

 

 

DIUMENGE 30 DE SETEMBRE

 

JAMBOREE JAZZ CLUB, BARCELONA

Entrada anticipada: 13€ / Taquilla: 15€

 

PLAÇA DE LA VILA DE GRÀCIA, BARCELONA

20 i 22h -  Intimitats

Albert Bover, piano

Carles Margarit, saxo, composició i arranjaments

El projecte "Intimitats" presenta una lectura propera, en clau de música de cambra de diversos estàndards de jazz i composicions originals. Una invitació per gaudir de la sensibilitat i la complicitat del pianista Albert Bover i el saxofonista i compositor Carles Margarit.

“Intimitats es una colaboración musical que pretende hacer emerger poesía en el jazz, sin que para ello sean necesarias las palabras. En muchas ocasiones, simplemente con dos músicos que expresen sus emociones sobre un escenario se puede conseguir transmitir todo tipo de sentimientos que se aproximen al máximo a aquello que se conoce por poesía.”

“La Vanguardia” 11/4/2017 David Ruiz

www.carles-margarit.com

www.albertbover.com

 

17h -  The Cheap Trick Trio

Jesús Gutiérrez, bateria

Carlos Rojo, baix elèctric

Andoni Díaz, guitarra elèctrica

The Cheap Trick Trio (TCTT) neix amb la intenció d’apropar un públic no especialitzat a un selecte repertori de cançons de caire instrumental, carregades de dinàmiques i varietat d’estils. Els millors instrumentistes de diferents èpoques conflueixen a l’extensa llista que ofereixen en format tribut power-trio.

Per les seves llistes, podem trobar a diferents artistes de rock, fusió, jazz, clàssic... com Dominic Miller, Frank Gambale, Eri Johnson, John Petrucci, Marcus Miller, Guthrie Govan... en un show carregat de sorpreses i varietat que no deixarà a ningú indiferent i que promet descobrir un món de possibilitats musicals d’allò més divers.

Els músics de la formació uneixen un cop més les seves forces un cop més, després d’haver treballat en diferents projectes, comuns i per separat, per oferir una aposta més personal i sincera de les influències

www.facebook.com/cheaptricktrio/

 

18h -  DÁCIL

DÁCIL, veu i composicions

Dani Comas, guitarra

Ramon Prats, bateria

Àlex Rodríguez, teclats

Pasto Martí, baix

La cantant i compositora DÁCIL presenta “Mamma Shark”, disc produït per MARC PARROT. “Mamma Shark2 és el resultat creatiu d'una muda de pell que DÁCIL comença a gestar durant la seva residència artística a París.

Només cal escoltar la cançó que obre el disc Waveforms & milkteeth (Formes d'ona i dents de llet) per a adonar-nos que el binomi DÁCIL/PARROT ens ha plantat al bell mig del s. XXI amb una força imparable. “Mamma Shark2 és un disc absolutament contemporani. Entre l' indie pop i el disco, hi trobem peces tan cinematogràfiques i bowianes com Don't Disappear, una reflexió sobre la naturalesa de les relacions virtuals. La força arrolladora de la veu de DÁCIL queda palesa a Losing my mind, on parla del procés de deconstrucció de la identitat. L’humor que caracteritza la seva música es fa palès a peces com Bath Boy.

Amb una de les bases rítmiques més sòlides i creatives de l'escena actual com son el baixista Pasto Martí i el bateria Ramon Prats i amb l'original guitarrista Dani Comas, “Mamma Shark2 és, com diu la peça de deliciosa textura A place to hide, un disc en que inspirar-nos i refugiar-nos.

http://www.dacilmusic.com

 

  

 

 

 

 

Amb la colaboració de:

cultura bn h2
ajuntamentbcn
logo diba
sgae logo
sgae
aie